Kul i VM trots nederlag

I Kanada pågår hockey-VM för juniorer. Sverige blir utan medalj i mästerskapet, det står klart sedan laget förlorade matchen mot Tjeckien natten till igår med 1-3. Laget får nu rikta in sig på att vinna minst en match nedflyttningsserien för att få stanna kvar i A-gruppen. Robert Nilsson från Leksand är den yngste spelaren i det svenska laget, och han trivs trots att förlusten känns jobbig.
- Vi spelade ju bra! 1-1 hade vi genom hela matchen, sen satte de 2-1 och 3-1 i öppet mål, säger Robert Nilsson. Han tycker att det svenska laget skulle ha kunnat vinna matchen. - Jag tror till och med att vi vann skotten emot dem. Nu gäller det att vinna mot vitryssarna, den första matchen. Sen är vi färdiga. Då kommer vi sjua, tror jag. Men trots nederlaget trivs han där borta och har ingen hemlängtan. - Det är mäktigt, det är skitroligt. Speciellt här i Kanada - publikenoch allt runt om, säger Robert Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".