Stor oenighet om turistbyårerna i Älvdalen

Älvdalens kommun kräver att företaget Fliesbergs Outdoor omedelbart öppnar turistbyråerna i Älvdalen. Fliesbergs menar att avtalet som kommunen skrivit inte stämmer med det de kommit överrens om, och tycker i sin tur att kommunen ska driva turistbyråerna tills man har enats.
Som vi berättade i går finns just nu ingen turistbyråverksamhet i Älvdalen och Idre. Vid årsskiftet skulle Fliesbergs, som tog hem anbudet på verksamheten, ha tagit över driften av turistinformationen. Men det finns idag ingen turistbyrå i Älvdalens kommun. Fliesbergs anser att kommunen skrivit ett oacceptabelt avtal. I väntan på att avtalet skrivs om anser företaget att kommunen ska driva turistbyråerna. - Det har vi ingen möjlighet till, säger Älvdalens kommunalråd Herbert Halvarsson. Avtalet är korrekt, menar han och han utesluter inte möjligheten att överenskommelsen med Fliesbergs rivs upp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".