Puckelpiståkare blir kranskulla i Vasaloppet

Det är 23-åriga Åsa Östberg, moraflicka som tävlar för Sälens IF, som tackat ja till att bli kranskulla, trots att hon därmed missar världscupfinalen i Norge.
- Det är en stor ära. Men det var lite svårt att bestämma sig eftersom det är världscupsfinal i Norge samtidigt som vasaloppet går. Men jag valde att vara kranskulla, det är ett ärofyllt uppdrag, som jag kommer att minnas resten av livet, säger Åsa Östberg. Åsa Östberg är med i landslaget och debuterade före jul i världscupen i puckelpist freestyle. - Jag kommer att köra i världscupen i flera år framöver, så det kommer fler finaler, säger Åsa Östberg. Förra året blev hon trea totalt i Europacupen och har tagit två SM-guld. Och hon räknar med att satsa på puckepiståkningen i flera år till. - Jag satsar hårt på OS i Turin 2006. Bland annat är jag med i SOK:s talangsatsning, så därifrån får jag lite extra stöd för att ta mig till OS 2006.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".