Arbetstopp på ABB skapar arbeten i Ludvika

Det går bra för ABB i Ludvika. Så bra att man nu ska anställa mellan 50 och 80 personer till.
- Vi har så mycket åtaganden mot kund i hela världen, därför har vi mycket att göra, säger Henrik Stomberg, chef för den avdelning som ansvarar för rekryteringen.
ABB i Ludvika behöver anställa allt ifrån civilingenjörer till produktionsfolk. Flera av tjänsterna är visstidsanställningar som behövs just nu, men ingen vet riktigt hur framtiden ser ut för dessa tjänster. Inom ABB råder just nu mycket stor restriktivitet när det gäller anställningar. Innan ett jobb får utlysas externt måste det godkännas av ABB:s högsta ledning. Just nu ligger tre annonser på företagets hemsida där man söker folk utifrån till Ludvika. Och man har ansökt om att få utlysa flera tjänster externt, men där har man ännu inte fått svar. Men till stor del hoppas man kunna hitta personalen internt. Och möjligheterna är goda, för ABB:s interna arbetsmarknad är stor. - Vi har ju hittat ett antal i Arboga när vi flyttade verksamhet därifrån. Och det finns en övertalighet i Västerås, där försöker vi hitta folk för att lösa den här tillfälliga arbetstoppen, säger Henrik Stomberg. För att locka folk att flytta till Ludvika erbjuder sig företaget att hjälpa till med att underlätta pendling och att ordna bostad i Ludvika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista