Vandalisering igen mot vänsterns lokaler

På bara tre dygn har det hänt tre gånger. Dessutom har det inträffat två gånger i september. Det handlar om Vänsterpartiet Dalarna som har fått sina lokaler vandaliserade i Borlänge. Stora stenar har kastats in genom fönstren, senast hände det i lördags natt och nu är flertalet rutor trasiga.

– Jag är förtvivlad, bedrövad jag är oroad jag är rädd nästan. Det känns väldigt olustigt, det finns egentligen inte ord att beskriva känslorna, säger Solbritt Andersson, ombudsman för vänsterpartiet i Dalarna. Det som är värst med alla händelser är att inte veta vem det är som har gjort det, menar Solbritt Andersson.

– Vi har ju trott att det varit bussträck från början men när det kommer så här många gånger och så många rutor och så här tätt inpå. Om man kopplar ihop det med vad som har hänt och vänstern som blivit hotad så har jag svårt att tro att det inte är politiskt.

I höst så har vänsterns lokaler i Borlänge blivit vandaliserade flera gånger.

– Det är ett par år sen det var så här många attentat senast och det känns som det här är ett hot mot demokratin.

Händelserna är nu polisanmälda. Men polisen säger till Dalanytt att sådana här brott sällan klaras upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".