Förtroendekris inom Räddningstjänsten

Ordföranden i Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund, Stig Lindqvist, måste bytas ut! Det kräver anställda vid räddningstjänsten i Avesta och Hedemora genom en protestlista med ett 90-tal namnunderskrifter.
- Stig Lindqvist har inte vårt förtroende, det säger bland annat Urban Bäcklin som företräder Kommunal vid räddningstjänsten i Avesta. - Vi vill ha någon annan, och vi är alla eniga, säger Urban Bäcklin till Dalanytt. Kritiken från fackens medlemmar ligger mycket i att Stig Lindqvist inte ger raka besked, och att han inte arbetar FÖR dem menar Urban Bäcklin. Men den här kritiken är inte något som Stig Lindqvist känner igen sig i. - Under de fyra åren som jag har varit ordförande, så tycker jag nog att jag har drivit en bra politik. Det måste vara något annat som ligger bakom, menar Stig Lindqvist. I morgon, torsdag, ska direktionen i Räddningstjänstförbundet välja ordförande för den kommande mandatperioden. Och frågan är om Stig Lindqvist kan tänka sig att fortsätta som ordförande, med tanke på personalaktionen mot honom. - Får jag frågan från valberedningen om jag vill fortsätta, så ska jag ju fundera på det. Men det har ju varit fyra tunga år, så det kommer att bli ett noga övervägande, säger Stig Lindqvist till dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".