Passagerarantalet från Mora måste öka

Det krävs fler passagerare för att flyget från Mora ska kunna fortsätta utan subventioner. Det säger Jan-Olov Bergling på Skyways som sedan två månader tillbaka bedriver flygtrafik mellan Mora och Arlanda med mellanlandning i Borlänge.
- Ett genomsnitt på sex passagerare per flygning räcker inte för att klara den förlängda linjen mellan Borlänge och Mora. Det går precis jämnt upp tack vare subventionen på 400 000 i månaden. Det var i höstas som bland andra Mora kommun gick in med stödpengar för att säkra fortsatt flyg sedan den tidigare operatören slutat sina flygningar. Det stödet räcker för att säkra flyget till slutet av mars. - Nu är det upp till näringslivet att visa att man utnyttjar flyget, sa dåvarande kommunalrådet i Mora, Berndt Martinsson. Men hittills har resandet inte nått upp till de siffror de krävs för att flyget ska kunna fortsätta utan subventioner. - Minst åtta passagerare i snitt per flygtur krävs för att det ska gå runt, säger Jan-Olov Bergling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".