Fliesbergs VD till Attack mot Idre Turism

I går blev det efter många turer klart att Fliesbergs Outdoor AB kommer att driva turistbyråerna i Älvdalen och Idre. Men nu går Fliesbergs VD, Johnny Granlund till hårt angrepp mot Idre Turism.
- Det är sorgligt och ledsamt och förödande för en liten kommun som Älvdalen att tidigare aktören Idre Turism med alla medel försöker misstänkliggöra och försöka stoppa att det här ska gå igenom, säger Johnny Granlund till Dalanytt. Bo Arvidsson, VD för Idre Turism, vill inte kommentera Johnny Granlunds kritik. - Det är en så otroligt låg nivå på de här uttalandena så jag vill inte diskuttera det, säger Bo Arvidsson. Det blev alltså Fliesbergs Outdoor AB som till slut skrev kontrakt med kommunen om att driva turistbyråerna i Idre och Älvdalen. Sedan årsskiftet har turisterna varit utan service, men redan i dag, torsdag, ska det gå att få hjälp per telefon och den 20 januari ska turistbyråerna öppna. Johnny Granlund, säger om förseningen att tidsplanen inte var realistisk. Johnny Granlund tror inte att Fliesbergs förtroende bland turisterna har påverkats av turerna kring upphandlingen. - Jag tror att det här är en uppblåst mediaballong, där alla tror att man ska lägga sig ned och dö för att det inte har fungerat i ett par dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".