Riastugan drar ner på sina öppettider

Från april nästa år kommer Riastugan i Falun att dra ner på sina öppettider. På vardagarna kommer hemlösa och missbrukare att vara tvungna att gå därifrån tidigare. Det här beror på att ekonomin är dålig och att två anställda måste sluta sina arbeten nästa år.

– Det är inte bra att behöva göra det här. Det kommer innebära att vi kommer behöva stänga tidigare på dagarna, det kan också innebära att våra besökare inte får den hjälp och service de brukar få, säger Ulf Linde, föreståndare för Riastugan.

Från nästa år ska tre personer jobba på Riastugan istället för fem. Som det ser ut nu så kommer stugan får stänga halv fyra istället för klockan fem på vardagarna. Och minskade öppettider kommer att märkas.

– Om man inte har någonstans att ta vägen så innebär det att man har ytterligare någon timme som man måste tillbringa någon annanstans innan man kan leta sig till någon trappa eller en offentlig toalett eller var man nu håller till på natten, säger Ulf Linde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".