Ny ordförande i Räddningstjänstförbundet

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund får nu en ny ordförande - det står klart efter ett styrelsebeslut i går kväll. Och ny ordförande blev det förre kommunalrådet Åke Johansson.
- Vi är mycket nöjda med det här valet, det säger brandmännens facklige talesman Ulf Johansson. Den förre ordföranden Stig Lindqvist fick ju skarp kritik från medlemmarna för att bland annat varit för oklar. Och förtroendet för honom var inte stort. - Vi hoppas att det ska bli bättre nu än vad det var med den tidigare ordföranden, säger Ulf Johansson. Ny ordförande blir alltså det förre kommunalrådet Åke Johansson, som är nöjd med den nya posten. - Det kommer att gå bra, jag är rak och vill komma med klara besked, säger Åke Johansson. Men samtidigt som han är glad övar att ha fått det här uppdraget, är Åke Johansson oförstående till brandmännens kritik mot Stig Lindqvist. - Jag vet att han gjorde ett bra jobb som ordförande för Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund, så jag har lite svårt att förstå personalens hårda yttringar, säger Åke Johansson till dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".