Inte orimligt att spara två miljoner

Som vi berättade tidigare i dag så får nu Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund en ny ordförande. Det är förra socialdemokratiska kommunalrådet Åke Johansson som nu omedelbart måste ta tag i sparbetinget på 1,5 miljoner kronor.
Fackliga representanter vid Räddningstjänsten i Avesta har tidigare sagt att det är orimligt att spara så mycket utan att det ska få för stora konsekvenser för räddingstjänsten. Men det håller inte Åke Johansson med om. - Vi är tre kommuner som har beslutat att vi ska spara två miljoner. En och en halv miljon 2003 och 500 000 år 2004. Jag är helt övertygad om att vi kan spara de här pengarna, säger Åke Johansson. Åke Johansson vill idag inte yttera sig om man kan göra de här besparingarna utan att dra ner på personal. Men han säger såhär. - Någonting måste det nog bli. Vi har en stor personalstyrka och mycket av budgeten går till personalutgifter. Vi ska försöka göra sådana åtgärder som drabbar kommuninvånarna så lite som möjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".