Hovrätten fastställer dom om sexbrott

På fredagen kom Svea Hovrätt med sin dom när det gäller en 22-årig man från Avesta som Falu tingsrätt tidigare dömt till tre års fängelse för vålds- och sexbrott mot sambon. Och hovrätten fastställer tingsrättens dom.

I domen i slutet av augusti ansåg tingsrätten att kvinnan trovärdigt berättat om vad hon utsatts för. Hon hade enligt rätten ansträngt sig att på ett sanningsenligt sätt beskriva händelserna, och även poängterat det som varit positivt i hennes och mannens relation.

Mannen har blankt nekat till alla anklagelser och har inte haft någon annan förklaring till kvinnans uppgifter än att hon var ute efter ett skadestånd. Men tingsrätten ansåg det osannolikt att kvinnan skulle ha den sortens skådespelartalanger.

Så mannen fälldes för att ha våldtagit kvinnan i en husvagn och för att ha misshandlat henne flera gånger medan hon var gravid. Domen omfattade också grov kvinnofridskränkning i form av annan misshandel och hot. På fredagen sa alltså Svea Hovrätt sitt. Hovrätten fastställer tingsrättsdomen om tre års fängelse och ett skadestånd på 175 000 kronor till kvinnan.

Hovrätten har också beslutat att mannen ska vara kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".