Centerstyrda dalakommuner höjer skatten

I helgen samlades länets centerpartister för en årlig kommunkurs. Ett tema var vad som kännetecknar en centerstyrd kommun.
- Jag tror att en centerstyrd kommun kännetecknas att ett mer utvidgat engagemang, att man tar vara på de ideella resurser som finns, säger länsombudsman Sofia Karlsson. Sofia Karlsson tycker inte att kommunerna ska finansiera allt med skattepengar. Men skattehöjningar verkar centern tycka om. Av Dalarnas 15 kommuner styrs 6 av centern. De senaste två åren har alla utom en av de kommunerna höjt skatten. - Det är någtonting man tvingats till på grund av att många saker bestämts ovan huvudena på kommunerna i regeringen och riksdagen. Dessutom är Dalarna ett avfolkningslän, säger Sofia Karlsson. Trots de många skattehöjningarna i Dalarna tror Sofia Karlsson på att centern ska behålla trovärdigheten som ett parti som inte vill höja skatten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".