Sara Fischer åker för medalj

Snowboard-VM avgörs den här veckan i Kreischberg i Österrike. Med startnummer 10 i fömiddagens tidskval skall Sara Fischer från Falun försöka ta sig vidare bland de 16 som i eftermiddag får vara med och tävla om medaljerna.
Världscupsäsongen i vinter har inletts strålande för falutjejen, framför allt i parallellstorslalom. Hon vann i Tandådalen i december och sedan ytterligare en tävling. Två sjundeplatser är bästa insatsen hittills för Sara Fischer i VM-sammanhang. - Bättre än så ska det bli, säger Sara Fischer. Och ser man hur det gått hittills i världscupen ska det gå bättre. Sara Fischer har inför årets säsong tränat mindre än tidigare. Satsningen på studierna - hon läser medicin - är viktigare än själva idrottandet. Och då har framgångarna kommit. Sara Fischer kör senare i veckan också parallellslalom i snowboard-VM.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".