Åtta polisstationer läggs ned i Dalarna

Antalet polisstationer i Dalarna halveras, och personalen kan komma att minskas. Det är det dramatiska budskapet från länspolismästare Matts Johansson i dag. Allt för att få polisens bedrövliga ekonomi i balans.
Den mycket svåra ekonomiska situationen för polisen i Dalarna medför att åtta polisstationer kommer att dras in. - Vi har inget annat val, som jag ser det, säger länspolismästare Matts Johansson. Han vill inte berätta vilka polisstationer som försvinner, men det är klart att stationerna blir kvar i Falun, Borlänge, Mora, Sälen och Idre. Troligen kommer polisstationerna att läggas ner i Hedemora, Säter, Vansbro, Leksand, Älvdalen, Gagnef, Orsa och Smedjebacken. Den här besparingen räcker inte. Kostnaderna för övertid, investeringar, mobiltelefoner med mera ska minskas omedelbart. Och nästa år kan det bli aktuellt att minska personalen. - Situationen är mycket allvarlig. Det kan bli nerskärningar av personal om det inte kommer mer pengar, säger länspolismästare Matts Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".