Förödande säger polisfacket

De dramatiska besparingarna inom polisen, som bland annat innebär att åtta polisstationer läggs ned, är förödande för polisen, säger polisförbundets ordförande Nils-Erik Edlund.
Åtta av länets sjutton polisstationer kommer att läggas ner i besparingssyfte enligt ett förslag som polisledningen i länet presenterade idag. - Det vore förödande att lägga ner polisstationer i närområden och allmänhetens trygghet försämras, säger Nils-Erik Edlund. Det blir ytterligare besparingar för polisen i Dalarna. Kostnaderna för övertid, investeringar, mobiltelefoner med mera ska minskas omedelbart. Och nästa år blir det troligen aktuellt att också minska personalen. - Nedskärningar och omorganisationer har hållit på i tio år här i Dalarna, och det har skapat en arbetsmiljö som är långt ifrån bra. Nu måste polisstyrelsen ta sitt ansvar och påverka politiker på att anslå pengar som räcker till verksamheten. - Det blir den administrativa personalen som minskar. Men även det är förödande, för vem ska då göra deras arbete? frågar Nils-Erik Edlund, ordförande i Polisförbundet i Dalarna. Enligt Nils-Erik Edlund är missnöjet redan stort bland länets poliser, och de här nya beskeden gör inte saken bättre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".