Lurade till sig varor via internet

De beställde varor på internet i andra personers namn, men till sin egen adress. Sedan såldes varorna. De två, en 37-årig man och 34-årig kvinna från Västerbergslagen har nu fått sina domar av Falu tingsrätt. Mannens dömdes till tio månaders fängelse.

Mannen och kvinnan träffades 2004. De blev ett par och flyttade ihop i en lägenhet i Västerbergslagen.
De fälls nu för att på intenet ha ha gjort ett stort antal beställningar av varor från olika postorderföretag. Beställningarna har gjorts i andra personers namn, men varorna har levererats till den egna adressen.
Båda två missbrukade narkotika vid den den tid, som åtalet gäller, hösten 2004. En del av det som beställdes såldes sen vidare för att finansiera mannens missbruk.
Den 37-årige mannen har enligt tingsrätten gjort sig skyldig till bedrägeri i 26 fall.
Han missbrukar fortfarande narkotika och har själv begärt att få ett långt fängelsestraff. Och ett fängelsestraff får han, tio månader. Han ska dessutom betala skadestånd på drygt 23 000 kronor till olika företag.
Kvinnan fälls för elva bedrägerier. Hon har nu kommit ur sitt narkotikamissbruk och lever under ordnade förhållanden. Men hennes sociala nätverk är enligt tingsrätten mycket begränsat och hon döms till skyddstillsyn med 150 timmars samhällstjänst. Det är en påföljd som kan ge henne den stöttning som behövs för att hon inte ska hamna i ny brottslighet, resonerar rätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".