Långa fängelsestraff för tortyrliknande misshandel

Det blev långa fängelsestraff för de två bröder som stått åtalade misstänkta för en tortyrliknande misshandel av en 23-årig kvinna.
Brödernas straff lyder på åtta respektive fem års fängelse.
Det var i juli förra året som de två bröderna, 25 och 32 år gamla, höll kvinnan fången i en bostad i Borlänge. Under ett långt händelseförlopp utsatte de två bröderna henne för svår misshandel med ett järnrörsliknanden föremål, hon hotades upprepade gånger med en motorsåg och hon tillfogades sårskador i ansiktet med motorsågen. Dessutom slogs en spik genom hennes hand. Den här tortyrliknande misshandeln genomfördes enligt åklagaren för att tvinga fram uppgifter om kvinnans bekantskapskrets. Bråk om ett halssmycket fanns också med i bilden. Den yngre av bröderna åtalades också för att ha misshandlat en 38-årig man svårt i samma bostad i Borlänge. I dag kom alltså Falu tingsrätt med sin dom och rätten går i stor utsträckning på åklagarens linje. Långa fängelsestraff utdöms för de två bröderna. Den yngre av dem döms till åtta års fängelse, den äldre till fem års fängelse. Båda två fälls för grov misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olagal hot och grovt olaga tvång. Den yngre av bröderna fälls också för narkotikabrott och olovligt knivinnehav. En enda åtalspunkt mot bröderna ogillas. Det gäller försök till grov utpressning som åklagaren menar att den misshandlade kvinnan utsatts för. De båda bröderna ska nu enligt tingsrättens dom betala ett skadestånd till kvinnan på drygt 170 000 kronor. Den misshandlade mannen tilldöms ett skadetånd på 136 000 kronor. Mycket talar för att det blir en fortsättning i hovrätten eftersom de två bröderna nekat till de brott de åtalats och nu dömts för.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".