Hedemora vill locka med billiga tomter

Tomter för en krona - det vill servicenämnden i Hedemora erbjuda. För snart ett år sedan försökte Orsa sälja tomter lika billigt, men hittills har intresset varit lågt. Trots det vill Hedemora göra ett försök att sälja billiga tomter.
- Vi vill nå familjer som vill flytta till Hedemora och bygga här. Vi vill stimulera bostadsbyggandet som har legat lågt en lång tid. Vi behöver folk till Hedemora, säger Kerstin Brandt, som sitter i servicenämnden i Hedemora. Det var hon som kom med förslaget. Tomterna är spridda kring och i centralorten i Hedemora, liksom i Långshyttan och Garpenberg. - Tyvärr så har vi inga i Stjärnsund. Det är ju en väldigt attraktiv ort att bo på. Men det handlar ju också om att vi ska försöka få fram flera attraktiva tomter, säger Kerstin Brandt till Dalanytt. Orsa kommun har gjort ett likadant försök, men där var intresset lågt på grund av att det är så dyrt att bygga. Frågan är varför det skulle gå bättre i Hedemora: - Inte mycket talar för det, men man måste ju ändå försöka! säger Kerstin Brandt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".