Mot bättre arbetsmiljö inom hemtjänsten i Ludvika

I Ludvika kommun har man sedan drygt ett år tillbaka satsat på att minska deltidsarbetslösheten och sjukfrånvåron inom vård och omsorg. Och för att lyckas med det har man nu en försöksverksamhet som innebär förändringar i arbetstiderna för personalen i den öppna hemtjänsten.
Ludvika kommun vill sänka den höga sjukfrånvaron. Och försöker man göra genom att de heltidsanställda inom den öppna hemtjänsten får välja att gå ner i tid, från 37 till 32,5 timmar i veckan. Men de får ändå behålla sin heltidslön. Man vill också få bukt med deltidsarbetslösheten. Därför får de som jobbar deltid möjlighet att gå upp i tid, med 5,75 timmar i veckan. Samtidigt får de högre lön. Det här innebär positiva förändringar för de som väljer att tacka ja till erbjudandet, det säger Ann-Marie Aronsson som är personalsekreterare vid vård- och omsorgsförvaltningen i Ludvika. - Vi vill både förbättra och utveckla arbetsmiljön inom vården, liksom kvaliteten i vår verksamhet. Vi har en hög sjukfrånvaro, som många andra verksamheter. Det här skulle också kunna påverka våra möjligheter att behålla personal och rekrytera ny personal, säger Ann-Marie Aronsson till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".