Jägareförbundet tappar medlemmar

Alltfler jägare väljer att lämna Jägareförbundet. Dalarna har mist ungefär 500 medlemmar, eller fem procent, av medlemskadern. Delvis beror det här på att många jägare slutat av åldersskäl, samtidigt som det är allt färre yngre som börjar ägna sig åt jakt. Men det finns också andra skäl till den kraftiga minskningen, säger Rolf Brittas på Dalarnas Jägarförbund.
- Många äldre jägare har uppgett att de överlåtit sina vapen, därför att de inte vill köpa ett vapenskåp. Förra året kom en ny lag som kräver att alla vapen ska förvaras inlåsta i vapenskåp. Och många jägare vill inte köpa ett dyrt vapenskåp. Av en enkät som Jägareförbundet genomfört framgår att ungefär 15 procent av de som lämnar förbundet är missnöjda med förbundets rovdjurspolicy. - Vi måste gå ut och informera mera, säger Rolf Brittas. Många jägare tror nog att vi står för den nationella rovdjurspolitiken. Men i själva verket har Jägareförbundet en annan syn. - Bland annat vill vi införa skyddsjakt på varg, säger Rolf Brittas på Jägareförbundet i Dalarna
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".