Högskolerektorn Leif Borgert avgår

Rektorn för Högskolan Dalarna, Leif Borgert, har efter all intern kritik beslutat sig för att avgå. Hans förordnande går ut i höst.
I dag sammanträdde högskolstyrelsen för att besluta om förordnandet skulle förlängas. Men Leif Borgert meddelade idag att han inte vill fortsätta på posten. Borgert har internt under flera år kritiserats för sitt sätt att leda högskolan. Kritiken har gått ut på att han prioirterat byråkratin och ekonomin framför kvalitén i undervisning och forskning. Högskolsestyrelsens ordförande Johan Fransson beklagar Borgerts avgång. - Den bild som tecknas av kritikerna är fel. Styrelsen ville låta Leif Borgert fortsätta sitt arbete. - När Borgertt tillträdde låg ekonomin i ruiner. På kort tid lyckades han skapa en ny grund för det fortsatta utvecklingsarbetet baserad på en sund ekonomi. Under hans tid har verksamheten vuxit kraftigt. - Borgert har med sin djupa förtrogenhet med organisations- och ledarskapsproblem och sin analytiska skärpa anpassat ledningsformer och organisation till nya krav och villkor. Styrelsen har i allt stött honom i detta förändringsarbete. Universitetslektor Göran Bryntse tillhör de som kritiserat rektorn för sitt sätt att leda högskolan. - Borgert har saknat ledarskap och vi ser fram mot ett nytt spännande namn som rektor, säegr Bryntse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".