Ljusare framtid i Avesta tror kommunalråd

Avesta kommun, som år efter år har dragits med tunga ekonomiska underskott, tror på en ljusare framtid. När förra året nu ska summeras pekar det mot ett trendbrott.
- Det ser ut att gå mycket bra, vi tror att resultatet kommer att hamna på mellan noll och minus två miljoner kronor som det ser ut idag, det säger Ulf Berg, moderat kommunalråd i Avesta till dalanytt. - Vi har nu fått ordning och reda på ledarskapet, och vi har fått personal som inser att vi måste ta ut i den eknomiska frågan, säger Ulf Berg. Men även om det ser bättre ut än på länge i Avesta så är problemen inte över. Tidigare års underskott måste täckas och nu väntar ett mycket kännbart sparprogram som ska minska utgifterna med 30 miljoner. - Det finns en hel del åtgärder som vi måste vidta, men det kommer inte att påverka personalen. Och att höja skatten är inte ett alternativ, menar Ulf Berg. Även om den långvariga ekonomiska krisen i Avesta inte är över, så ser det alltså bättre ut än på mycket länge. Och Ulf Berg är positiv. - Jag ser det här ganska optimistiskt, och kan vi fortsätta den trend vi haft det senaste halvåret så ser det ljust ut, och då ska vi kunna nå upp till ett mycket tufft budgetmål på plus 15 miljoner. Och klarar vi DET, då klarar vi också balanskraven, säger Ulf Berg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".