Amerikaner ska rädda Avesta BK

Ishockeyklubben Avesta BK ligger sist i division ett, och har en usel ekonomi, med skulder på ungefär 1 miljon kronor. Ändå landar i dag på morgonen två amerikanska nyförvärv som förhoppningsvis ska rädda klubben kvar i ettan. Men det är inte Avesta BK som betalar, utan näringslivet.
- Vi sade tidigt att vi inte tänker lägga ned pengar på nyförvärv som kostar pengar för föreningen, det har vi inte pengar till, säger Avesta BKs ordförande Ulf Berg. I stället har ett antal företagare gått ihop för att hjälpa Avesta BK att klara sig kvar i division ett. De två amerikanerna spelarna kostar för resten av säsongen ungefär 25 000 kronor var. Det inkluderar resa, lön och bostad. - Det är inte så stora pengar som man kan tro, det är ju bara frågan om en och en halv månad, säger Ulf Berg. Spelarna är födda 1976 och heter Dennis Dunphy och Mike Sylvia. Hur bra de egentligen är vet inte Ulf Berg. - Det är naturligtvis en chansning när man inte har tittat på dem. Man måste ju lita på den agent som finns, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".