Omsorgschef i Orsa i blåsväder

Chefen för Individ- och familjeomsorgen i Orsa, Astrid Lundberg, är i blåsväder. Astrid Lundberg, som är bosatt i Mora, har skrivit på en namnlista, som stoppat ett tilltänkt korttidsboende och fritidshem för autistiska barn.
Det är Socialförvaltningen i Mora, som vill hyra en fastighet på Torrkittsvägen och lösa korttidsboendet för en grupp handikappade ungdomar i avvaktan på att en gruppbostad kan byggas. När planerna blev kända skrev grannarna ett brev där man motsatte sig de ändringar i detaljplanen, som krävs för att korttidsboendet ska bli av. Ägarna till fastigheten drog sig då ur och kommunen tog tillbaka sin ansökan. - Det var ett misstag, säger Astrid Lundberg. Avsikten var inte att stoppa etableringen, utan en protest mot den bristande informationen om vad ändringen i detaljplanen skulle innebära. - Jag förstod inte att korttidsboendet skulle stoppas när jag skrev på listan, och har nu skrivit till byggnadsnämnden i Mora och bett att bli struken. Jag beklagar att jag skrev på och ångrar mig. Ägarna till huset, där korttidsboendet skulle inrättas har nu ändrat sig. Kommunen kommer att gå in med en ny ansökan. - Jag kommer inte att motsätta mig etableringen av en verksamhet för de autistiska ungdomarna, säger Astrid Lundberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".