Vasaloppet instiftar stipendium på 15 000 kronor

Nu satsar Vasaloppet på att få yngre skidåkare - från 23 år och nedåt - att ställa upp i tävlingen. Och det genom att instifta ett stipendium på 15 000 kronor för de yngre åkarna.
- Vi vill hjälpa de yngre åkarna att behålla sitt intresse för Vasaloppet, det säger vasaloppsgeneralen Rolf Hammar. Stipendiet kallas Young Power, och riktar sig mot damer och herrar från 23 år och nedåt. Först över mållinjen i den här gruppen vinner stipendiet på 15 000 kronor. Och det här är en viktig satsning menar Rolf Hammar, som säger att det idag är svårt att få yngre människor att intressera sig för längdskidåkning och Vasalppet. - Det är svårare att hitta yngre människor på den höga nivån som Vasalppet ligger på. De blir allt färre och de håller på i allt färre år, så det är viktigt att göra så mycket vi kan för att få intresset att öka, säger Rolf Hammar till dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".