Dalarnas EMU-motståndare nobbar Schyman

Igår avgick Gudrun Schyman som partiledare för Vänsterpartiet efter hårt kritiserade skatteaffärer. Och nu är frågan om hon kan fortsätta att vara galjonsfigur för Nej-kampanjen inför folkomröstningen om EMU.
- Jag sympatiserar inte med vad som har hänt, och jag tycker att det skulle verka splittrande om Gudrun Schyman fortsätter som galjonsfigur inför Nej-kampanjen, säger Gösta Wikdahl från Dalanätverket mot EMU. - Vi anklagar ju EMU för samma saker som Gudrun Schyman nu anklagas för, det är inte förtroendeingivande, fortsätter Gösta Ekdahl. Han säger också att det inte räcker att Gudrun Schyman är en skicklig talare och argumentatör, förtroendet för både henne och partiet kan komma att förstöras MER om hon fortsätter arbetet mot EMU-frågan. - Hon är en duktig politiker, men det här skulle skada mer än det skulle nyttja, säger Gösta Ekdahl.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".