Vanligare att fler är beväpnade

Det blir allt vanligare att ungdomar bär kniv och det kan bero på att ungdomar och vuxna kommer längre och längre ifrån varandra. Det tror fältassistenten Tobbe Hedström i Borlänge efter att en 21-årig man knivskars till döds i Borlänge natten mellan fredag och lördag.

- Jag tror att det är vanligare över lag att folk bär på sådana frustrationer idag så att fler är beväpnade helt klart, säger Tobbe Hedström som är fältassistent i Borlänge och har kontakt med ungdomar mellan 16 och 25 år.

Frågan som många ställer sig efter den tragiska händelsen natten mellan fredag och lördag då en 21-årig man knivskars till döds är varför det kunde hända.

Hedström har en teori. Han tror den snabbt växande it-världen och medievärlden med många olika intryck spelar en roll.

- Det växer upp mycket subkulturer, ungdomarna skiljs ifrån de vuxna och kan skapa sin egen värld. Det kommer jättemånga konstiga värderingar bland människor ifråga om musik, film och intryck över huvudtaget. Är ingen med på ett sunt sätt och sonderar rätt och fel i det medeiella flödet, då blir det jättesvårt för en människa som tar det här för en sanning, säger Tobbe Hedström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".