Polisen lägger ner utredning om misstänkt mord

Brottsutredningen när det gäller en 21-årig man som hittades död i en lägenhet i Ludvika i april förra året, kommer att läggas ner. Det här då polisen inte kunnat styrka brott.
Den 21-årige mannen som hittades i en lägenhet i Ludvika, hade dött av skottskador. Polisen misstänkte i början mord, och förhörde tre män i 20-års åldern som befunnit sig i lägenheten. Men polisen kunde snart avskriva teorin om att 21-åringen blivit mördad. Den pistol som ska ha skottskadat och dödat 21-åringen skickades till Statens Kriminaltekniska Laboratorium - SKL - för undersökning. Undersökningen visade bland annat att pistolen var en omgjord startpistol, och alltså ett hemmabygge. SKL:s undersökning kunde dessutom inte styrka brott, och polisen fortsätter därför att gå på teorin om att det var ett självmord, och avskriver utredningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".