Ny ägare till lägenheter i Krylbo

De över 700 lägenheter i Krylbo, vars ägare gick i konkurs förra året, får i dag en ny ägare. Det är fastighetsbolaget Korona Gruppen i Ljungby AB som tillträder i dag, fredag och som betalat närmare 70 miljoner för bostäderna. - Vi ser det här som en långsiktig placering, säger Magnus Pettersson, VD för Korona Gruppen i Ljungby AB.
I november 1997 sålde Avestas kommunala bostadsbolag Gamla byn AB drygt 700 lägenheter i Krylbo till Bolaget Övre Dalälvens fastighets AB. För att få nya hyresgäster till det utflyttningsdrabbade Krylbo lockades med båtresor, hyrbilar och biljetter till Masarnas hemmamatcher. Men det hjälpte inte. Bolaget, som bytte namn till Svebo Fastighets AB, fick ekonomiska problem redan från första början. Många lägenheter stod tomma och underhållet eftersattes. - Vi har förstått att de har haft vissa problem de senare åren i Krylbo med det här fastighetsinnehavet, säger Magnus Pettersson. När Svebo gick i konkurs i september i fjol fanns det misstankar om att stora summor plockats ut ur företaget. Sedan dess har konkursförvaltaren Johan Lindgren försökt hitta en ny köpare, och det blev alltså smålandsföretaget Korona Gruppen i Ljungby AB. Vad talar egentligen för att de kommer att lyckas bättre med lägenheterna i Krylbo? - Vi har en lång erfarenhet av fastigheter och vi har tidigare utvecklat fastigheter som det har varit lite bekymmer med, säger Magnus Pettersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".