Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
1 av 2
Eva Rehnström, Veronika Marklund och Johannes Rosendahl från Dalanytt får ta emot Daliapriset av landshövding Maria Norrfalk.
2 av 2
Ramón Pérez Cortés får Daliapriset av landshövding Maria Norrfalk

Daliapris till SR Dalarna

Nyhetsredaktionen vid SR Dalarna, Dalanytt, belönades idag med länsstyrelsens Daliapris för betydande insatser för jämställdheten i länet.

Motiveringen till Dalanytts pris löd:
”Nyhetsredaktionen får priset för ett målmedvetet arbete att sända jämställda nyheter, som alla länets invånare kan identifiera sig med.
Nyhetsredaktionen har ökat andelen kvinnor som hörs till 46 %.
Detta har uppnåtts genom aktiva mätningar och diskussioner kring vem som berörs av nyheten och vilka nyheter lyssnarna egentligen är intresserade av.
Nyhetsredaktionen är en förebild för andra genom sin vilja att förändra.
SR Dalarna kan inspirera andra genom att visa att det går att uppnå jämställdhet när det finns en vilja att göra det. ”
Pris för integration
Daliapriset för arbete med integration gick till  Ramón Pérez Cortés, Region Dalarna. 
Han belönades för att han med gediget yrkeskunnande och ett brinnande personligt intresse banat väg för länets arbete med integrationsfrågor.
Ur motiveringen:
”Som genom ett gediget yrkeskunnande och med ett brinnande personligt intresse banat väg för länets arbete med integrationsfrågor. Med klarsynthet har han reflekterat över integrationsfrågor och sedan omsatt visionerna i praktiken. Ramón har, både i sitt arbetsliv och genom ideellt engagemang, under många år varit en drivande kraft för att öka förståelden och kontakter mellar människor oavsett bakgrund. Ramón Pérez Cortés är en katalysator för andra som vill arbeta för ett bättre integrerat samhälle. ”
Priserna, 10 000 kronor samt ett konstverk, delades ut av landshövding Maria Norrfalk på måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".