Var god dröj i landsting

Det kan ta tid att få svar från sina landstingspolitiker - om det alls går vill säga. Vi lät skicka ett mejl från en oroad invånare och det var inte alltid vi fick svar.

Mejlet från vår påhittade person gick till 24 politiker i dom sex nordligaste landstingen - alltså norrland och Dalarna - både till politikerna i majoriteten och i oppositionen.

I Dalarna var det fyra ledande landstingspolitiker som fick mejlet som såg ut att komma från en bekymrad invånare.

Moderaten Jan Wiklund svarade snabbast i Dalarna efter tre dagar -medans oppositionskollegan - kristdemokraten Birgitta Sacredeus inte svarade alls.

Socialdemokraternas Inga-Lill Persson svarade efter sex dagar - och då också i partikollegan Alf Johanssons namn.

- Jag svarar på alla mejl, och så snart jag kan. Men får jag väldigt omfattande frågor som är väldigt seriösa lägger jag också ner väldigt mycket tid på svaret. Det var 1,5 A-sidor med åtgärder, säger Inga-Lill Persson.

Men det var en hel del som inte svarade alls - efter en månad hade var tredje landstingspolitiker i norrlandslänen och Dalarna, ännu inte svarat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".