Dålig jämställdhet inom Landstinget

De ekonomiska problemen i Landstinget går ut över jämställdheten. Det säger Christina Persson, förhandlingssekreterare på Landstinget Dalarna.
Hon konstaterar idag att Landstinget har långt kvar till jämställdhet i verksamheten. - Det här beror på att ekonomi och rekryteringsfrågor har kommit före jämställdheten inom Landstinget, säger Christina Persson. Landstingets jämställdhetsplan, som slutar gälla nu, har inte fungerat. I dag ska Christina Persson redovisa en utvärdering av läget för politikerna i personalutskottet. Där visar det sig att många av förvaltningarna inte har upprättat några jämställdhetsplaner. Christina Persson tror att det är det svåra ekonomiska läget för Landstinget som ligger bakom. Förvaltningarna har helt enkelt haft så mycket annat att bekymra sig över än jämställdhetsarbetet. Men det skulle kunna vara värre. Christina Persson konstaterar att män och kvinnor på samma tjänster, tjänar lika mycket. Och bland de högsta cheferna finns många kvinnor. Men samtidigt beklagar hon att det inte har hänt mer. - Jag tror att alla kvinnor är av den uppfattningen att samhället borde vara mer jämställt. Det ska vara lika villkor för kvinnor och män, säger Christina Persson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".