Bussbranschen rasar mot Vägverket

Den tragiska bussolyckan utanför Fagersta där sex personer avled får konsekvenser på många håll. Nu är Bussbranschens riksförbund på krigsstigen.
Enligt bussbranschens förbundsdirektör Jan-Erik Kjellberg, har Vägverkets generaldirektör uppmanat till bojkott av bussar utan bälten. - Våra medlemsföretag över hela landet är upprörda över det här utspelet och kräver nu av Vägverket att man förklarar vad man verkligen menar. Härom dagen satt Bussbranschen i möte med Vägverket. Det var ett konstruktivt möte, säger Jan-Erik Kjellberg. Vägverket sa ingenting om någon bussbojkott då. Det var i ett telegram från TT i tisdags som Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö sa det som har fått Bussbranschen att rasa. Men enligt Ingemar Skogö själv, har han aldrig uppmanat till bojkott. - Nej, det har jag aldrig sagt. Det jag däremot har sagt är att det är bra om resenärerna ligger på för att få bättre bussar. Konsumentmakten är viktig för att åstadskomma förändringar, säger Ingemar Skogö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".