Lavinvarning utfärdad inför sportlovet

Nu utfärdar Svenska Liftanläggningars Organisation - SLAO - lavinvarningar inför det stundande sportlovet. - Det är viktigt att ta till sig informationen om lavinrisken i fjällen, det säger SLAOs ordförande Stig Lundqvist.
Under helgen drar sportlovet igång i stora delar av landet. Och nu varnar alltså SLAO för stor lavinfararisker fjällen. Risken för lavinfara är i Jämtland Härjedalen och Dalarna är betydande och stor, det vill säga tre och fyra på en femgradig skala. -Det är är viktigt att man informerar sig om lavinrisken och att man respekterar dom regler som finns, annars blir man en fara för sig själv och föra andra åkare och räddningspersonal, säger Stig Lundqvist till SR Jämtland. Nyligen var en 22 årig man från Falun nära att omkomma i Åre i en lavinolycka. Mannen hade bra utrustning som gjorde att räddningspersonalen kunde hitta honom under rasmassorna. Den possitiva trenden med ökande fjällturism gör att årets skidanläggningar har mer bokningar än någonsin tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".