Däckexpert ifrågasätter Statens Haverikommission

Haverikommissionens utredare tycker inte att det var nåt fel på däcken till den buss som var inblandad i en olycka där 6 människor dog. Det sade han i Dalanytt tidigare i veckan. Men det har fått en däckexpert att reagera.
Olle Nordström på Transportforskningsinstitutet säger att haverikommissionen inte har fog för sina påståenden. - Jag är förvånad över det här uttalandet eftersom man måste prova däcket praktiskt för att kunna säga en sån sak. Jag kan inte säga att han har fel men han har ingen möjlighet att göra det uttalandet, säger Olle Nordström till Dalanytt. Erik Stenbäck på Statens Haverikommission sade till Dalanytt att det inte var några fel på olycksbussens däck. Dessutom sade Stenbäck att det inte har någon betydelse om däcken är dubbade eller inte. Något som Transportforskningsinstitutet reagerar på. - Inget odubbat däck är lika bra som ett odubbat, säger Olle Nordström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".