Bra dalaprestationer i Svenska Rallyt

Biltävlingen Svenska Rallyt avslutades igår kväll med målgång i Karlstad. Vann tävlingen totalt gjorde finländaren Markus Grönholm som därmed tog segern i Svenska rallyt för tredje gången på bara fyra år. Som tvåa slutade landsmannen Tommi Mäkinen 50,8 sekunder efter segraren. Förarna från Dalarna gjorde också en förvånandsvärt bra tävling.
Mattias Ekström från Avesta slutade på en total tredjeplats i Grupp-N, alltså klassen för lite mindre trimmade bilar. Mattias som i vanliga fall är banracingstjärna i Tyskland. Att hamna så högt i resultatlistan var bättre än vad Mattias Ekström hade väntat sig innan tävlingen. - Innan rallyt visste jag inte alls hur fort jag skulle kunna åka. Men det kände bra och det går alltid att göra ett bra resultat om man är i god form, säger Mattias Ekström. När det gäller vår speedwaystjärna Tony Rickardsson, som gjorde debut i rallysammanhang i och med Svenska Rallyt så överraskade också han. Tony slutade på en total 16:e plats i grupp N. Något han var mycket glad över efter målgången. - Det var långt bättre än vad jag hade förväntat mig. Det är suveränt och vi är jätteglada allihop. Efter närmare 300 mil i bilen så ser nu Tony Rickardsson fram mot att köra på två hjul igen. - Det var som ett "lärorace" det här och vi hade väl aldrig kunnat hoppas på att det skulle gå såhär bra, säger Tony Rickardsson. Vår tredje dalaåkare Tobias Johansson från Ludvika bröt den tolfte specialsträckan i lördags på grund av ett fel i en bränslepump på bilen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".