Inga fel när dyslektiker sattes i särskola

- Utredningen har gått rätt till väga! säger Ragnar Krona, som är ordförande i skolstyrelsen i Falun, apropå den elev som under tio års tid gick i särskola trots att han endast hade läs- och skrivsvårigheter.
20-åriga Daniel Bergström gick i särskola i Falun under tio års tid, trots att han endast hade läs- och skrivsvårigheter, så kallad dyslexi. - De tio åren är totalt bortkastad tid för mig, sa Daniel Bergström till dalanytt tidigare i veckan. Anledningen till att Daniel Bergström hamnade i en särskoleklass, var enligt honom själv, hans dyslexi. Men så var inte fallet, enligt Ragnar Krona. - Vi kan inte gå in på specifika fall, men i just det här fallet så har det gjorts en grundlig utredning, både medicinsk, psykologisk och pedagogisk. Och jag ser inte att något fel har gjorts i den här utredningen, menar Ragnar Krona. - Vi har ett bra underlag för det här beslutet, säger Ragnar Krona. Ärendet med Daniel Bergström är nu lämnat till Skolverket, som ska man nu göra en bedömning. - Anser de att Falu kommun har gjort fel i den här frågan, så får vi rätta till det. Men det är alltså upp till Skolverket att göra den bedömningen, säger Ragnar Krona.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".