- Dyslektiker får sina behov tillgodosedda!

Det säger Stefan Linde, skolchef i Älvdalen, appropå Dalanytts rapporter om en elev på Strandskolan i Idre, som inte får den extra hjälp han behöver då han är dyslektiker.
Igår berättade dalanytt om 12-åriga Joakim från Idre som är dyslektiker. Han går i en klass på Strandskolan i Idre, tillsammans med 44 andra elever. För att hjälpa klassen finns två heltidsanställda lärare och en halvtidssjukskriven lärare. Men det här räcker inte för att tillgodose Joakims behov, det berättade hans mamma, Anette Ericsson, i dalanytt igår. - Han utvecklas inte i sitt skolarbete, och han lär sig ingenting. - Det Joakim skulle behöva är en speciallärare som kan det här med dyslexi, sa Anette Ericsson till dalanytt igår. Men att Joakim inte får den hjälp han behöver, det håller inte Älvdalens skolchef, Stefan Linde, med om. - Joakim går åtta timmar i veckan i en mindre grupp med fyra elever, vilket är en hel del, säger Stefan Linde till dalanytt. Och det här ska räcka för att Joakim ska kunna hänga med på lektionerna menar Linde. - Den bedömningen som vi har gjort är att han genom det här får den hjälp han behöver för att få sina behov tillgodosedda, säger Stefan Linde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".