Minska kontanterna i bussarna

Det är ett sätt att förbättra säkerheten för busschaufförerna menar Transportarbetareförbundet i Dalarna, efter att en busschaufför blivit rånad tidigt i morse.
I morse blev en busschaufför rånad i centrala Falun. Mannen var ensam i bussen då två ynglingar - mellan 18 och 209 år gamla - rånade honom på bussens kassa. Rånarna var beväpnade med kniv, och hotade chauffören genom att trycka kniven mot hans hals. Och nu måste säkerheten ses över, det säger Thomas Nordin på Transportarbetareförbundet. - Vi måste göra bussarna mindre attraktiva för rån, och då måste pengarna bort, säger han till dalanytt. Bland annat menar Thomas Nordin att man ska öppna en informationscentral där busskorten ska säljas. - Så ser det ut i Borlänge och det borde man göra i Falu också. På det här sättet slipper ju chaufförerna få in en massa pengar på att folk köper busskort. Dessutom kan chaufförerna idag deponera pengarna efter en körd runda. Det här var andra gången på två år som en busschaufför blivit rånad i Dalarna. Sist var det en chaufför i Borlänge som råkade ut för samma sak. - Det finns ju larm i bussarna, men det såg vi ju idag att det inte hjälpte, säger Thomas Nordin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".