Familj får inga pengar efter regnkatastrof

Vid regnkatastrofen över Fulufjället 1997 blev familjen Jenssens mark förstörd. Å sen dess har deras ombud Bertil Wallmark kämpat för att familjen ska få ersättning från regeringen. Men i går avslog regeringen deras begäran.
Bertil Wallmark i Orsa är ombud och företräder familjen Jenssen. Wallmark reagerar starkt på regeringens avsag. - Det här var väldigt ledsamt. Jag trodde på det här. Det är tragiskt, säger Bertil Wallmark. Det var den 27 augusti 1997 som Fulufjället förvandlades till ett katastrofområde efter ett våldsamt skyfall. Familjen Jenssen i Särna hade mark där som blev förstörd. Bertil Wallmark har kämpat för att familjen ska få katastrofhjälp från staten sedan dess. I instans efter instans har ärendet vandrat. Tills regeringen avslog begäran i går. - Jag tycker att Hovrätten kunde åka upp dit och titta hur det ser ut. Men när regeringen nu har sagt nej så tror jag inte att det finns något mer att göra, säger Bertil Wallmark till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".