Älvdalens nej till Idre flygfält står fast

Idag var det sista dagen för Älvdalens kommun att kunna gå in och använda sin förköpsrätt för att ta över flygplatsen i Idre från ägaren Johnny Granlund - Fliesbergs VD. Men kommunen väljer att avstå.
Redan i tisdags bestämde man sig egentligen från kommunens sida för att inte gå in och ta över flygplatsen. Men kommunalrådet Herbert Halvarsson (s) - som hela tiden velat att man skulle göra det - bestämde sig för ett sista desperat försök i elfte timmen och sammankallade politikerna idag för ett slutgiltigt ställningstagande. Till sin hjälp tog han idag det före detta länsrådet Leif Svensson som nu infann sig som privatperson. I sin egenskap av före detta länsstyrelseansställd skyndade han till för att berätta om alla de miljoner som länsstyrelsen låtit gå till flygplatsen i form av bidrag. Men initaitivet räckte inte. I den politiska konstellationen av socialdemokrater, miljöpartister och centerpartister som samverkar i Älvdalen kunde man inte nå enighet. Centerpolitikerna ville inte att kommunen skulle gå in och använda sig av sin förköpsrätt. I och med det så vek sig Herbert Halvarsson och lät inte frågan gå vidare till kommunstyrelsen. Så nu är flygplatsen definitivt ägaren Johnny Granlunds egendom helt och hållet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".