Försäkringskassan ska spara 30 miljoner

Försäkringskassan i Dalarna ska omorganiseras för att bli billigare och effektivare. Bland annat ska kassan - fram till år 2005 - minska personalen med 80 anställda - från 430 till 350 personer. Och samtidigt ska man spara 30 miljoner kronor.
- Vi ska koncentrera all den verksamhet som sköts bakom disk till ett ställe i länet, och på vis får vi större effektivitet, det säger Stefan Paavo, som är direktör för Försäkringskassan i Dalarna. Däremot ska man fortfarande ha en mötesplats för Försäkringskassan i varje kommun. - Den principen håller vi fast även i fortsättning, menar Stefan Paavo. Och att det skulle vara några problem med att samtidigt som kassan ska spara, så ska man även öka effektiviteten, det tror inte Stefan Paavo. - Jag tror på det här förslaget, alternativet är att vi skulle försöka spara i alla områden, och det hade bara medfört dålig arbetsmiljö. Stefan Paavo säger också att personalminskningen ska ske med naturliga avgångar, utan uppsägningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".