Stor operasatsning i Dalhalla

Nu ska Dalhalla satsa på opera. Nästa sommar, 2009, kommer det att sättas upp helt egna produktioner. Det blir då en svensktalande version av Trollflöjten, med Dalasinfoniettan, dess kör, svensktalade solister och en av Europas främsta regissörer.

– Äntligen, utropar Håkan Ivarsson, som är vd för Dalhalla. Det här är en av de lyckligaste dagarna.
– Vi har länge haft önskemål om att kunna komplettera gästframträdandena med egna produktioner. Vi har nu inte haft den möjligheten sedan 1999.
Den utökade möjligheten till egna operaproduktioner möjliggörs genom att Siljanskommunerna ställer upp med mer bidrag. Det utökas från 400 000 kronor till en miljon. Dessutom väntas landstinget ställa upp med lika mycket och man räknar också med bidrag från Region Dalarna.
– För att få satsningen ska bli ännu mer varaktig hoppas jag att även näringslivet ställer upp med bidrag, säger Bosse Pettersson, som är kommunalråd i Leksand.
– Hela regionen tjänar på den här satsningen, betonar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista