Reumatologer upprörda över nytt förslag

Reumatologerna vid Falu lasarett upprörs nu över ett nytt förslag från Socialstyrelsen, om att ta bort reumatologin som basspecialitet och istället lägga det som en gren specialitet under medicin.
- Patienterna kommer att komma i kläm om man väljer att göra så här. Det sägerJörgen Lysholm som är verksamhetschef och reumatolog i Falun. Och han är bekymrad för vad det här skulle kunna innebära i framtiden. - Man säger att det här ska vara en EU anpassning och ett patientfokus, men jag kan bara se att patienterna kommer att förlora mycket på det. Och Jörgen Lysholm är också rädd för att det kommer att bli svårare att rekrytera reumatologer i framtiden. För om det här förslaget går igenom så innebär det att det kommer att ta längre tid att utbilda sig till specialläkare. - Jag kan inte se annat än att det här är ett arbetsgivarförslag. Arbetsgivaren vill ha läkare som man kan sätta in där det behövs för stunden, menar Jörgen Lysholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".