SÄTER

Knivrånare åtalas

I dag har åtal väckts när det gäller rånet mot OKQ8-butiken i Säter i oktober i fjol. Det är en 22-årig man från just Säter som är misstänkt för rånet. Det var i mitten av oktober som butiken utsattes för rånet. En maskerad man kom in i lokalen, riktade en kniv mot butiksföreståndaren. Sedan tvingade han till sig kontanter, lotter och cigaretter till ett sammanlagt värde av cirka 10 000 kronor.

Länets kriminaltekniker lyckades säkra en del spår vid brottsplatsundersökningen.  Och i början av den här månaden fick polisen besked från Statens Kriminaltekniska Laboratoium SKL att DNA som säkrats stämde in på en person som är känd av polisen sen tidigare och som fanns i registret.

Åklagaren beslutade om en husrannsakan hemma hos personen men bostaden var tom och mannen anhålls i sin frånvaro. Men kunde gripas ett en dag senare och har nu suttit häktad sen den 12 januari och idag åtalas han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".