Foto: Scanpix
Falun

Raggar elever till skogsindustrin

Inom ett antal år kommer skogsindustrin ha stora pensionsavgångar så nu raggar man nytt folk till branschen. På måndagen besökte temadagen Framtidsresan Lugnetgymnasiet i Falun, där man bland annat bjöd på information om olika utbildningar, rollspel och debatter.

– Vi vill visa eleverna bredden på de yrken som finns inom skogsindustrin och även att branschen är en framtidsbransch. Skogen växter och det blir allt viktigare att tänka på miljöaspekterna, säger Sofia Carlsson som är ambassadör för Framtidsresan.

Det är som är bransch- och arbetsgivarorganisationen Skogsindustrierna som anordnar den här temadagen som just nu turnerar runt bland Dalarnas gymnasieskolor. Syftet är att locka ungdomar till skogsbranschen som kanske har ett rykte om sig att vara lite tråkig, eller träig.

– Jag tror att det tyvärr finns en sådan förutfattad mening men jag hoppas att vi under den här dagen har lyckats bevisa för eleverna att det inte är så, säger Sofia Carlsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".