Evelina Snellman och Tommy Olsson visar sina alster under fotoveckorna.
BORLÄNGE

Fotografier som visar närhet

Nu är det åter igen dags för årets fotoveckor i Dalarna. För sjätte året i rad så samlas fotoorganisationer och utbildningar för att ställa ut sina bilder till allmän beskådning.

I ett rum på Framtidsmuseet i Borlänge så hänger fotografier i olika färger och motiv mot vita väggar. Evelina Snellman är där med sin fotokurs från Mediahuset - Avesta. Hennes inramade fotografi visar en tjej som sitter och fikar.

– Jag tror att jag lyckades fånga en tanke som hon hade när jag tog bilden. Hon ser ut att vara långt borta och tänka på allt annat än kaffekoppen.

Fotoveckorna kommer att pågå till den 21 februari och i år har alla utställare samlats runt temat ”Nära”. Bredvid Evelina står Tommy Olsson, också från Mediahuset – Avesta och hans fotografi visar en liten bil som står under ett par glasögon. Hur de faller in under temat vet han inte riktigt.

– Det beror ju på hur man tolkar det, om det ska vara närbilder eller något som ligger nära. Jag tänkte att glasögon är nära. Närsynt?  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".