Dyrt slarv med bälten i bussar

Det kan bli dyrt att inte använda säkerhetsbältena när man åker buss. Det har flera fått erfara den senaste tiden. Vid poliskontroller har de fått böta 1500 kronor. Och kontrollerna kommer att fortsätta, framhåller Sten-Åke Axelsson vid trafikpolisen i Dalarna.

– Finns det bälten i bussarna ska de natuligtvis användas, säger Sten-Åke Axelsson. Och för resenärer som är under 15 år är det chaufförernas ansvar att se till att de använder bältena.
– Vi har stannat bussar och gjort kontroller och kommer att fortsätta med det, poängterar Sven-Åke Axelsson. Det ska alla vara medvetna om.
– Eftersom man använder säkerhetsbälte när man åker bil, är det självklart att använda det också i bussar, säger en kvinna som Dala Nytt talat med.
– Jag visste däremot inte tidigare att det vara straffbart att inte använda bältena när man åker buss, säger en man i en enkät.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".