Skola välkomnar partiledare men inte muf

I dag på förmiddagen besökte Centerns partiledare Maud Olofsson S:t Mikaelsskolan i Mora. På senare tid har flera partier velat besöka skolan, med anledning av nyvalet i Orsa, samtliga har avvisats men Maud Olofsson är välkommen. Det har fått Moderata Ungdomsförbundet att reagera.
När muf för tio dagar sedan var på skolan blev de utkastade. - Jag tycker det är djupt tragiskt att S:t Mikaelsskolans ledning inte kan vara mer konsekvent. Vi har varit där två gånger under de senaste veckorna och blivit utkastade båda gångerna, säger Patrik Forslund distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet. Men Christer Winbo förvaltningschef på S:t Mikaelsskolan förstår inte Patrik Forslunds kritik. - Vi måste ransonera våra schemabrytande aktiviteter. När en partiledare vill komma till skolan anser vi att det är av allmänt intresse för eleverna och vi ser gärna att de kommer till oss. Säger Christer Winbo. Patrik Forslund tycker inte att politisk verksamhet ska ske på skolans villkor: - Det verkar som att man inte får prata demokrati när man vill utan att det ska ske på skolans initiativ. Säger Patrik Forslund till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".